Můj kousek štěstí

Únor na „suchu“ pomůže i s hubnutím

Možná už jste slyšeli o výzvě „suchý únor“, tedy 28 dní bez alkoholu. Začít můžete ale kdykoli a uvidíte, jak to vašemu tělu prospěje.



Spousta lidí konzumuje alkohol častěji, než by měli. Zbytečně si tak způsobují zdravotní problémy. Například se zvyšuje riziko zánětu jater, která nezvládají zpracovávat přijaté toxiny, a dochází k narušení jejich funkčnosti. Trpí i žaludek a narušuje se celková chemická rovnováha v těle, což zase ovlivňuje činnost mozku.


Vyzkoušejte to sami


Rozhodnout se je první krok. Stačí jen nahradit zlozvyk zdravým rituálem. Víc než samotná chuť vína, piva či nějakého destilátu vám bude chybět právě samotný zvyk. Místo něj si dejte něco nealkoholického, třeba koktejl bez alkoholu, smoothie nebo čaj. Dejte si jen pozor, abyste chuť na alkohol nezajídali.


Pojměte to jako očistu
Denně pijte dostatek vody, vyplavíte tak přes zimu nahromaděné toxiny. Můžete do ní přidat citronovou šťávu, která organismus odkyselí. Do jídelníčku zařaďte více ovoce a zeleniny, ty též hydratují a obsahují i vitaminy, minerály a vlákninu. Jídelníček by se měl skládat převážně z čerstvých zdravých potravin, odřekněte si také smažená jídla a průmyslově zpracované potraviny. Vše samozřejmě podpoříte, když přidáte i více pohybu – je to účinná metoda detoxikace těla a zároveň vám endorfiny navodí dobrou náladu. Pokud máte možnost, zkuste saunování – pocením také vyplavíte toxiny, skvěle se zrelaxujete a posílíte obranyschopnost.


Těšte se na výsledky


Už po pár dnech bez alkoholu pocítíte rozdíl. Zlepší se vám pleť, budete mít víc energie a zlepší se spánek. A pokud zápasíte s kily navíc, půjde vám hubnutí lépe. Alkohol totiž obsahuje prázdné kalorie, které se rády ukládají v podobě tuku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden