Moje sladké tajemství
Upečte si vlastní chleba na Biojarmarku v Praze
Upečte si vlastní chleba na Biojarmarku v Praze

Návrat dětí do školy znamená, že přichází podzim a s ním i více času doma. Čím si ho zpříjemníte? Co nového se letos naučíte? Co třeba si konečně upéct domácí chléb? Znalosti, osvědčené rady a zkušenosti můžete získat na Biojarmarku, který se koná v sobotu 5. října v na dvoře Národního zemědělského muzea v Praze na Letné.

Letos se ho účastní společnost Probio, přední výrobce biopotravin a českých biomouk, ve spolupráci s restaurací a pekárnou Eska Karlín.

U společného stánku společnosti Probio a restaurace Eska ochutnáte pohankové lívance a pomazánky na kváskovém chlebu. Vyhlášený kváskový chléb „33“ a „66“ upečou pekaři z Esky, kteří vám s radostí prozradí, jak stejného výsledku dosáhnout i doma.

Pečení kváskového chleba totiž není nic složitého, když máte správný recept a kvalitní mouky. V Esce pečou chléb z celozrnné žitné, pšeničné, špaldové a z chlebové mouky od Probia. Chlebová mouka stojí zhruba někde v polovině mezi moukou hladkou a celozrnnou. Má výrazné aroma, tmavší barvu a chléb se z ní peče nejlépe.

Společný stánek Probia a Esky se ponese v duchu kváskového pečení. Můžete si tu postup vyzkoušet i nakoupit kvalitní biopotraviny, biomouky a pohanku a pak se pustit sami doma do pečení. Domácí chléb je totiž nejen lahodný, ale také zdravější než kupovaný a tvoří jedinečnou vůni domova. Tak na viděnou na Biojarmarku.

Související články
Bývalá královna krásy, moderátorka Iveta Lutovská (42) znovu okouzlila – tentokrát ale nebyla středem pozornosti ona sama! V doprovodu svého syna zavítala do pražského Světa medúz, kde ji doslova očarovaly nejen vznášející se průhledné krásky, ale také nová expozice svítícího planktonu. A jak sama přiznala, na tuhle návštěvu jen tak nezapomene, a to přesto, nebo […]
Šťavnaté vepřové maso bývá sázkou na jistotu v nejedné domácnosti. Dlouhé pečení krkovice z ní vypeče tuk, čímž maso získá výraznou chuť a marináda zjemní celkovou chuť. Pokud chcete zkusit krkovici v méně obvyklé podobě, použijte kombinaci kvalitního kečupu a černého piva. Ta skloubí sladkokyselý profil rajčat s karamelovými tóny piva, stolovníci tak okusí jinou […]
Dříve se křídla z kuřat v gastronomii téměř nepoužívala, nyní jsou favoritem nejednoho jedlíka díky své šťavnatosti a jednoduché přípravě. Z kultovního pokrmu, jaký známe dnes, se stala legenda téměř náhodou. Vše začalo v roce 1964 v rodinném podniku Anchor Bar ve městě Buffalo ve státě New York. Majitelka Teressa Bellissimo hledala rychlou svačinu pro […]
V pondělí 16. června 2025 se uskuteční již třináctý ročník Fresh Senior Festivalu, akci bude opět hostit Villa Pellé v pražské Bubenči. V duchu letošního motta „Život je hra v každém věku, bez předsudku k hendikepu“ vystoupí nejen profesionální umělci a účinkující z řad seniorů, ale také děti ze znevýhodněného sociálního prostředí či umělci se […]
reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz