Můj kousek štěstí

Ušetřete za kadeřníka a ostříhejte se sama!

Často ani kadeřník na doporučení nezajistí to, abyste byla s výsledným účesem spokojená. To se pak člověku chce brečet a lituje, že tam vůbec šel! Co tak místo marné návštěvy si raději ostříhat vlasy sama doma?

Nemusíte k tomu být žádná profesionální kadeřnice a mít nějaký kurz, stačí jen trocha zručnosti a hlavně ostré nůžky, s těmi tupými byste totiž na vlasech měla nepěkné zuby.

Ke stříhání doma nepotřebujete kupovat žádné profesionální náčiní. Postačí vám gumičky do vlasů, kvalitní kartáč na vlasy a kuchyňské nůžky. Zabere vám to jen asi 30 minut a při opakování už ani tolik času potřebovat nebudete.

Pokud přemýšlíte, zda si máte vlasy stříhat suché nebo mokré, tak to záleží pouze na vás. Obojí má totiž své výhody a nevýhody. Mokré vlasy jsou sice poddajnější a lépe se stříhají, zato ale jsou delší a může se stát, že až uschnou, zjistíte, že jste je zastřihla moc.

Suché vlasy jsou naopak úplně jiné, sice jsem hůře zastřihávají, ale zase rovnou vidíte, o jaký kus je reálně zkracujte. Dost také záleží na tom, jaký účes si chcete na hlavě vytvořit. Pokud máte dlouhé vlasy postupujte následovně: předkloňte se a za pomoci kartáče učešte culík.

Ohon by měl být uvázaný přesně nad středem čela a neměl by být příliš stažený, aby jste si vaše vlasy zbytečně nepoškodila! Jestli chcete, aby vaše první vrstva končila na okraji obočí či u brady, určíte délku tím, že změříte vzdálenost od gumičky k místu, kde chcete, aby první vrstva končila.

Poté změňte svůj úchop nůžek a tupým koncem vlasy prostřihněte – tak jak si kdysi váš děda zastřihával holicí štětku. Sundejte si gumičku a vlasy pročesejte. U ofiny platí, že ji nikdy nestříháte mokrou.

Rozdělte si ofinu na tři časti a dvě z nich si připněte sponkami. Uchopte první pramen, zvedněte pramen vzhůru, držte ho ve svislé poloze a jednou ho zatočte. Zastřihujte každý pramen v malých úsecích, aby konečky pramenů neměly úplně přesně stejnou délku, ale zároveň zachovejte minimální rozdíl mezi zastřihnutými konečky vlasů.

Takto pokračujte také se zbývajícími částmi ofiny. Nezapomeňte po celou dobu stříhání porovnávat délku dalšího pramene s již zastřihnutým.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden