Moje sladké tajemství

Usmíření až těsně před jeho smrtí

České legendární herce Jiřinu Bohdalovou (92) a Radoslava Brzobohatého (†79) spojil osud. Vypadalo to, že tito dva umělci jsou pro sebe stvoření. Bouřlivé manželství ale nevydrželo a z lásky zbyla zášť. Jak žili a co je rozdělilo?

Jiřina Bohdalová (92) se dostala k herectví až na třetí pokus. Po dokončení studií DAMU ji oslovil Jan Werich (†75) s nabídkou práce v divadle ABC v Praze. Tam už zůstala, mimo jiné i proto, že její tehdejší ostravské manželství s Břetislavem Stašem neklapalo.

30 let s ním nepromluvila ani slovo.

Brzy se „Bohdalka“ dostala i k filmu. Při natáčení snímku Hvězda zvaná Pelyněk se seznámila s charismatickým Radoslavem Brzobohatým (†79), který k herectví pronikl rovněž oklikou. Během natáčení se do sebe zamilovali a začali společně bydlet i s dcerou Bohdalové, dnes známou herečkou Simonou Stašovou (68).

Nezaměnitelná dvojka v životě i práci

Zrodil se jeden z nejlepších hereckých párů a záhy vznikly i jejich nejlepší společné filmy jako Pěnička a Paraplíčko či Dáma na kolejích. Partnery byli i na mateřské scéně, v Divadle na Vinohradech. V jedné televizní estrádě se vtipkovalo, že Jiřina bude „brzo bohatá“. A stalo se, svatba byla v roce 1970 během natáčení seriálu F. L. Věk.

Rozvod, nevraživost a urovnání vztahu

Herci bydleli v pražském rodinném domku. Po čase se začaly objevovat neshody, nevěry, žárlivost a ostré hádky. Následovaly rozchody a návraty. A po dvanácti letech rozvod. Brzobohatý odešel ke slovenské herečce Haně Gregorové (70). Bohdalová už se nikdy nevdala.

Tvrdila, že s Radkem prožila nejhezčích 18 let života a nechce si to kazit. Třicet let se téměř nestýkali. Až v roce 2010 se oba podařilo přesvědčit k natáčení filmu Vrásky z lásky. Film měl premiéru v dubnu 2012. Brzobohatý však v září téhož roku zemřel.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden