Moje sladké tajemství

Útočí na vás stres? Hoďte se do klidu

Neztrácejte nervy a svoji energii, zbavte se napětí.

Stres je stav těla a mysli, kdy je vše stažené, doslova a do písmene. Nejen žaludek, střeva, nervy, ale veškeré buňky. Je to většinou prvotní spouštěč všech nemocí. Někdy se chová nenápadně, že ani nevnímáme, že je s námi, protože nás obklopuje denně a všechny, ať chceme, nebo ne.

Jsou s ním spojeny všechny možné nepříjemné důsledky, a rádi bychom se jich zbavili, ale jak na to? Můžeme polykat vitaminy, antistresové tabletky, ale pokud neodstraníme příčinu stresu, nic se nezmění. Je to způsobem života, jakým žijeme.

Jestli máte trápení, sdílejte ho s ostatními. Pomůže to.

Kde se vzal, tu se vzal, stres

Nejlepší podhoubí pro vznik stresu je, když děláte věci, které musíte, a nebaví vás, nebo dokonce ubíjí. Například když chodíte do práce, která není úplně vaším šálkem kávy a vy si myslíte, že z ní nemůžete odejít. Důvodů je přece celá řada, že? Potřebujete peníze, abyste zabezpečili rodinu.

Máte strach, že jinou práci neseženete. A proto zůstáváte stát na místě a každý den znovu nastoupíte do stejného stereotypu, aby se celý kolotoč nezastavil. O volném víkendu splníte povinnosti, které jste v týdnu nestihli, po večerech běžíte nakoupit, uděláte večeři a pak padáte do postele úplně vyčerpaní.

Kde jsou ty vzácné chvíle, které byste mohli věnovat sobě nebo partnerovi? Právě tím, že děláte věci, které vás nečiní šťastnými, si zaděláváte na stres, který ve vás poroste, pokud něco nezměníte. A to má za následek i spoustu nemocí.

Pozor na energetické upíry

Ve vztazích, které vám nic nedávají, lidé často řeší únavu a syndrom vyhoření. Když vám vztahy nic nedávají, snažte se nepodlehnout tomu, že vy s tím nemůžete nic udělat. Vy si vybíráte přátele a své partnery, a pokud vám druhá osoba nic nepřináší, naopak se cítíte v její společnosti často vyčerpaní, utíkejte.

Vaše osobní energie je nevynahraditelná komodita ve vašem životě. Uvidíte, jak budete kvést, pokud si do života pustíte pro vás jen ty správné lidi. Neupadejte do beznaděje, nebuďte na sebe přísní. Vše je jen ve vašich rukách a po malých krůčcích jde vše, když se chce.

Pár tipů, jak si pomoci ke změně

Vědecky je dokázáno, že nový návyk, zvyk pro tělo a naši mysl stačí trénovat minimálně 21 dní v kuse. Odhodlejte se a nebojte se změny. Co nám může pomoci? Rozhodnutí pro změnu je první krok, který musíme udělat. Buď s věcmi, které nám nevyhovují, chceme něco udělat, nebo budeme stát na místě.

Změnu si začněte vizualizovat. Představujte si vysněnou situaci, jak by měl vypadat moment, život, ve kterém jste šťastní. K vašim představám vám může pomoci meditace, která uvolní vaše tělo i mysl. S tím souvisí uvědomělé a pravidelné dýchání, které vám také přinese uvolnění a můžete je trénovat kdekoli, kdy si vzpomenete.

Velmi dobrým pomocníkem je sepsat si všechny své možnosti na papír, abychom si uvědomili, co máme a s čím můžeme počítat a dále co s tím mohu udělat. Mnohdy stačí jen změnit úhel pohledu, a můžeme se začít dívat na situace, které se nám zdály neřešitelné, úplně jinak. Vše je jen v naší hlavě, stačí jen chtít.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden