Můj kousek štěstí

Utrápená kvůli Marianě

Osud toho na křehká bedra hvězdy seriálu Slunečná Dany Batulkové (63) naložil ažaž. Jen namátkou: do základů vyhořelý rodinný dům, dávný rozvod s Davidem Prachařem (62), který utekl s její kolegyní a kamarádkou, nedávný rozvod syna Jakuba Prachaře (38). Není toho už dost? Bohužel není.

Jako by to všechno nestačilo, dcera Mariana (27) trpí anorexií, poruchou příjmu potravy. „Řešili jsme to doma hromadně,“ říká herečka. „Nebylo to příjemné. Ale ona byla ochotná naslouchat tomu, že už je to problém. A začala s tím něco dělat.“

Jak jí jen pomoct? Na mnohých fotkách vypadá matka zdravěji, než dcera.

Mariana se domnívá, že anorexii posílila koronavirová pandemie, kdy se nesmělo pomalu ani vycházet z domu, a tak se začala až příliš zabývat tím, kolik váží, a jak se stravuje. Kořeny tohoto vážného onemocnění sahají ale až do doby, kdy byla skoro ještě dítě a její otec opustil matku kvůli jiné ženě.

„Nejspíš to bylo psychického rázu,“ připouští Batulková. Už tehdy dovedla Marianu anorexie do nemocnice. „Je to věc, kterou nepřeji žádným rodičům. Ale stalo se to. Je to běh na dlouhou trať,“ konstatuje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden