Moje chvilka pohody

Uvalila na mě kletbu štěstí

Byla jsem už smířená s tím, že jsem ve svých čtyřiceti letech sama. Neměla jsem manžela, ani děti a nedoufala jsem v to, že se to ještě někdy změní.

Před pěti lety jsem se vydala na dovolenou do Thajska. Na místním tržišti jsem narazila na místní stařenku, která mi darovala jakýsi náramek.

Peníze nejsou všechno

Celý život jsem byla tak trochu smolař. Nikdy jsem nepotkala toho pravého muže, se kterým bych měla děti. Bydlela jsem sama v malém bytě se svojí kočkou. Celé jsem to přijala jako svůj osud a přestala smutnit nad samotou. Veškeré peníze, které jsem vydělala, jsem utrácela jen za sebe.

Před pár lety jsem se rozhodla, že se podívám do světa a vybrala jsem si právě Thajsko. Smutné bylo, že jsem neměla s kým jet. Sice jsem měla pár kamarádek, ale žádnou opravdovou.

Dovolená v ráji

Nemohla jsem se dočkat, až se budu válet u moře a poznávat místní krajinu. Netušila jsem, jak krásné to tam bude. Už první den jsem se cítila jako v ráji. Nejvíce času jsem trávila na pláži Rozhodla jsem se, že si zaplatím výlet lodí na jeden ostrov.

Mělo tam být velké tržiště, a to bylo něco pro mě. Peněz jsem měla dost, takže jsem chtěla přivézt alespoň rodičům nějaké suvenýry jako poděkování za to, že mi hlídají kočku.

Ukázala přímo na mě

Tržiště bylo skutečně ohromné a bylo tam mnoho turistů. Uličkami jsem se prodírala davem lidí. Když jsem procházela kolem stánku, kde seděla jedna stařena, podívala se mi hluboko do očí a gestem ruky mě vyzvala, abych přistoupila. Bylo to dost zvláštní, protože kolem mě bylo mnoho dalších nakupujících, ale ona ukazovala právě na mě.

Přistoupila jsem blíž. Žena měla v ruce připravený náramek. Zdál se být kožený. Ukázala mi, abych natáhla ruku. Připadala jsem si jako zhypnotizovaná a poslechla jsem ji. Navlékla mi ho na ruku a pronesla něco v neznámém jazyce.

Usmála se na mě, znovu usedla a sklopila hlavu k zemi. Já se zmohla na anglické děkuji a zpět jsem zaplula do davu lidí. Podívala jsem se na náramek a druhou rukou jsem přes něj přejela. Byl velmi příjemný na dotek.

Amulet pro štěstí

Zbylé dny jsem cestovala po okolí nebo si užívala moře. Po návratu domů, jsem se cítila velmi dobře. Druhý den jsem přišla do práce a hned si mě zavolal šéf. Nabídl mi jinou pracovní pozici. Tvrdil, že se na ni přesně hodím. Šlo o lepší náplň práce a více peněz. Za týden po návratu z dovolené do mě na ulici vrazil muž a vysypal mi celý nákup.

Jako v nějakém romantickém filmu jsme ho společně sbírali a on mě pak pozval na skleničku. Byl moc sympatický. Myslím, že jsme se do sebe zamilovali na první pohled. Pak mi ještě zavolala kamarádka ze střední, že se přestěhovala do našeho města.

Takže jsme se spolu začaly stýkat. Zničehonic mám lepší práci, muže a kamarádku, se kterou můžu jít na víno. Nevím, zda ten náramek, co mi stařenka darovala, je kouzelný či ne, ale ze svého zápěstí ho nikdy nesundám.

Mirka F. (45), Zlín

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden