Můj kousek štěstí

Už ani nevychází z domu

Jedno z nejtěžších životních období prožívá herečka Jana Hlaváčová (80). Už před několika lety se kvůli depresím a Parkinsonově chorobě stáhla do ústraní. Ačkoli její dcera Bára Munzarová (47) tvrdí, že je mamince o něco lépe, pořád za ní docházejí ošetřovatelky, aby jí pomohly s každodenními potřebami.

  Nejde to, nechodím

Hvězda Chalupářů už několik let neopouští dům v Modřanech, kde žije. Navíc se herečka musí vyrovnávat s ohromnou ztrátou. Před rokem jí zemřel milovaný manžel Luděk Munzar (†85), který o ni pečoval do poslední chvíle, přestože už měl sám zdravotní komplikace. „Luděček mi moc chybí, na hřbitově jsem za ním nebyla. Nejde to, nechodím, jsem ležák,“ přiznala herečka smutně, jak na tom doopravdy je. Později vysvětlila, proč se loni nemohla zúčastnit manželova pohřbu.

  Na hřbitov se už nepodívám

„Na zbraslavském hřbitově jsem nebyla, ani když se tam moje rodina s Luděčkem loučila na rozptylové loučce. Už tehdy jsem se smířila s tím, že se tam za ním nikdy nepodívám,“ dodala Hlaváčová. Pražská Zbraslav přitom pro herečku znamená hodně. Právě tam totiž měla v roce 1969 s Munzarem svatbu. I to byl důvod, proč si herec přál, aby byl rozptýlený právě tam. Hlaváčovou nemoc skutečně zcela paralyzovala. Proto se loni nezúčastnila ani dojemného rozloučení s manželem, které se konalo v Národním divadle, ani smutečního aktu v motolském krematoriu. Urnu s popelem pak měla až do rozptylu několik měsíců doma. „Je tady se mnou,“ řekla loni. „Miloval to tady nade vše...“ Myslela tím dům, který herec pro rodinu koupil. Tam herečka žije s dcerou Bárou, jejím druhým manželem Martinem Trnavským (49) a vnučkou Aničkou (18). Jejím tatínkem je herec Jiří Dvořák (52) známý z pohádek Anděl Páně. Není divu, že jakmile Munzarová není doma, trne hrůzou, aby její maminka byla v pořádku a nic se jí nestalo.

Nikam se nedostane

Nedávno přišla o tatínka a je známo, že vždycky měla k rodičům velmi blízký vztah. Nakonec právě kvůli nim omezila práci na minimum a zodpovědně se o ně starala. Snad se tedy může spolehnout na ošetřovatelky. A je štěstí, že sem docházejí bývalé Janiny herecké kolegyně Táňa Medvecká (66) nebo Jana Boušková (65).

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden