Moje sladké tajemství

Už jste vyzkoušeli přírodní antibiotika?

V poznáte, že se pohybujete v geopatogenních zónách? Věděli jste, že věda začala používat antibiotika před necelými sto lety a že jejich objevení v roce 1928 bylo jednou z nejvýznamnějších událostí dvacátého století? Aby ne, vždyť od té doby tento lék zachránil životy milionů lidí po celém světě.

V poslední době však bohužel dochází k masivnímu zneužívání antibiotik, což má za následek, že v některých případech přestávají zabírat.

Neničí střevní flóru

Zkuste se proto, alespoň v počátečních fázích nemoci, zaměřit na takzvaná přírodní antibiotika.

Většinu z nich máte na dosah a nejspíš ani netušíte, jak jsou pro vaše zdraví příznivá. Mají preventivní účinky a v období podzimních nemocí se vám bude jejich znalost velmi hodit. Určitě po nich sáhnete i tehdy, když u vás nemoc již propukla. Je to proto, že na lidský organismus působí komplexně . Bojují většinou současně proti bakteriím, virům i plísním, a ještě k tomu podporují zvýšení imunity.

Sice jejich účinky nastupují pomaleji než u klasických léků, zato však na rozdíl od nich nezatěžují organismus a neničí střevní flóru.

Lapacho rudé

Oceníte ho zejména v počátcích nachlazení, rýmy a při zánětech průdušek. Jedná se o strom, který roste převážně v tropických deštných pralesích Jižní Ameriky. K přípravě léčivých čajů se používá jeho kůra, která je dnes v našich lékárnách zcela běžně k dostání.

Čaj, který působí na viry, bakterie i plísně si připravíte tak, že do čtvrt litru vroucí vody nasypete lžičku lapacha a potom ještě pět minut vaříte. Pak nápoj stáhnete z ohně a necháte louhovat přibližně čtvrt hodiny. Vlažný čaj pak popíjíte během dne po doušcích.

Grapefruitová jadérka

Výtažky z grapefruitových semínek umí zabránit množení bakterií, virů a plísní. Mají širokospektrální účinky, aniž by nepoškodily prospěšnou bakteriální střevní flóru. Používají se také na různé typy kožních obtíží a aplikované do nosu pomáhají při rýmě stejně jako nosní kapky z lékárny.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden