Můj kousek štěstí

Už mám ty... děti zase na krku!

Ratolesti se vrátily do rodného hnízda a jejich máma obrací oči v sloup. Jsou zpátky a mateřská péče také. Každý si přinesl problémy, se kterými potřebují pomoci. To nebude snadné...

Jistě, zatím se Dana Batulková tváří naoko kysele jen proto, aby byla legrace, ale v pozadí jsou znát skutečné obavy.

Herec Jakub Prachař (37) se nechal po rozvodu vyplatit z domu, který obýval s bývalou manželkou Agátou Hanychovou (35) a dětmi a teď je v pokojíčku pod křídly matky v domě v pražských Kolodějích.

Jakub Prachař (37) a Mariana Prachařová (26). Obě její děti se k ní do rodného domu vrátily.

Dva pokoje

Pokoj tu má i jeho mladší sestra Mariana Prachařová a sourozenci, věkově dost od sebe, poprvé naplno zažívají společné soužití.

Navrátilci ale přinesli i své problémy, jež atmosféru zahušťují. Jakub je frustrovaný po rozchodu s modelkou Denisou Dvořákovou (31), Mariana se sice neměla s kým rozejít, ale má problémy sama se sebou.

Co to má za nemoc?

Už před rokem přiznala nebezpečnou poruchu příjmu potravy, anorexii. Tehdy tvrdila, že za ni mohl alkohol. Nejdřív kvůli němu ztloustla, což při její výšce 158 centimetrů šlo poměrně rychle. Pak začala s dietami a pokračovala natolik úzkostlivým mudrováním nad každým soustem, až se u ní rozvinula nemoc, kterou teď označila odborným názvem: ortorexie.

Co že si to Mariana vymyslela? Ty celebrity musejí mít prostě vždycky něco extra, řekne si čtenář… Ale tahle forma hladovění je odborníky popisována jako stejně nebezpečná jako anorexie. Ortorexie je chorobná posedlost zdravou výživou.

Člověk začne podrobně sledovat původ a složení potravy, pak se z takového chování stává posedlost a vyvine se strach z „nezdravého“ jídla. A takovým děsem trpí Mariana. Možná je návrat k matce jediné správné řešení.

Je po klidu

Samo tělo přece musí mít k někomu, kdo se o mou výživu staral odmalička, důvěru! A tak to snad cítí i Dana Batulková. Jenomže dušení rozpoložení ženy, která už by ve svém věku spíše raději užívala klidu a pohody, případně řešila maximálně nějaké vylomeniny svých psů, bude teď dost smíšené.

Má své děti ráda, ale současně opět vůči nim zesílil pocit zodpovědnosti. Jistě si myslela, že je dávno minulostí. Jak dlouho teď bude mít děti na krku? Mariana se sice na sociálních sítích rozepsala o stěhování do bytu po své kamarádce, ale jak je tenhle krok reálný, se teprve uvidí.

A bude hůř?

A Jakub? Asi se dvakrát rozmyslí, jestli se má někde citově angažovat. O další prohru nestojí. Možná ho varuje i sama jeho matka.

A když už nějaká nová známost, tak ať má proboha alespoň svůj velký byt. Tou horší variantou by bylo, kdyby si milý Kuba nějakou novou modelku přivedl do Kolodějů k mamince nastálo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden