Můj kousek štěstí

Už nejsem za puťku domácí

V pravidelných anketách o nejoblíbenější postavu seriálu Ulice pravidelně obsazuje přední místa. Anička Lišková si od začátku našla cestu k srdcím svých diváků.

Pokud chtějí tvůrci seriálu osvědčenou herečku, osloví Ljubu Krbovou (57). Ta se totiž ve Zkouškách z dospělosti objevila už jako studentka Státní konzervatoře v Praze. Pak se ještě objevila ve Třetím patře, Životě na zámku, Přítelkyních v domě smutku, Hříchách pro pátera Knoxe, Bazénu. Opravdu ji ale proslavila až Anička z Ulice.

Na začátku byla šedá myš
Když dostala nabídku zahrát si v Ulici, brala to jako příjemný vedlejšák. „Hrála jsem tehdy hlavní roli v jiném seriálu a tady jsem si ze začátku připadala spíš do počtu.“ Možná i proto, že její Anna Málková připomínala ze začátku ustrašenou šedou myš, která zaleze v okamžiku, kdy na ni někdo zadupe. Jenže pak ten „lepší“ seriál skončil a hlavně postava Anny se navíc začala dramaticky rozvíjet.

Když se pak v roce 2007 provdala za Bedřicha Lišku (Adrian Jastraban) a následně si z dětského domova spolu s ním vzala hned dvě děti, stala se pro diváky hvězdou. Herečka s úsměvem připouští, že to bylo i proto, že scenáristi konečně vyslyšeli její prosby a co se postavy Aničky týče, hodně přitvrdili. „Dlouho jsem jim tvrdila, že ženská, která si troufne na výchovu dvou dětí z děcáku, nemůže jednoduše být taková slípka, jakou pro ni píšou. Poslechli mě, ale stejně má Anička Lišková k Ljubě Krbové pořád ještě hodně daleko. Já jsem prostě odmalička mnohem akčnější,“ tvrdí účastnice mistrovství světa v bojovém umění wu-šu.

Já jsem mnohem akčnější
Svou seriálovou maminku si ostatně chválí i její nevlastní děti Ema a Franta (v civilním životě skuteční sourozenci Anna-Marie a Matyáš Valentovi). Občas za ní zajdou, i když potřebují poradit s nějakým obyčejným problémem. A ona jim ochotně poradí. „Ljuba je nejenom vynikající herečka, ale úplné sluníčko. Ani se nedivím, že ji mé děti mají rády. I já s ní ráda zajdu na kus řeči, když je třeba v maskérně,“ tvrdí skutečná maminka dětí Margita Valentová, která své potomky na natáčení doprovází. Mimochodem, oslovení Anno-Marie má Ljuba Krbová dostatečně zažité. Jmenuje se tak i její jediná skutečná dcera.

Dobrý den, paní Lišková
Cestu do Tovární ulice v Praze, kde jsou kulisy seriálové Ulice postaveny, zná za těch devět let, co sem jezdí, už nazpaměť. A pochopitelně i lidi, které tu potkává. Tvrdí, že se mezi ně vždycky ráda vrací. „A díky tomu, že se v seriálu řeší i úplně běžné životní situace, a ne jenom to, kdo s kým momentálně chodí, tady nemám ani po tak dlouhé době pocit stereotypu,“ dodává herečka.

A protože její Aničku diváci zbožňují, nemusí se bát vyjít ani na tu úplně normální ulici. „Nejvíc mě překvapilo, kolik lidí mě oslovovalo, když jsem se v seriálu trápila s nějakým závažným problémem. A kolik z nich se mi nebálo přiznat, že se ocitli ve stejné situaci jako já,“ svěřuje se Ljuba Krbová. V tu chvíli jí prý vůbec nevadí, že si lidi mnohdy nevybaví, jak se jmenuje doopravdy. A pozdraví ji třeba: Dobrý den, paní Lišková.“ .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden