Můj kousek štěstí

Už nestačí svým mladým kolegům

Koncem března tomu byl přesně rok, co se Martin Dejdar (55) objevil v oblíbeném kriminálním seriálu Specialisté. Černovlasý sympaťák nahradil svého staršího kolegu Davida Prachaře (61), který paradoxně z projektu odešel kvůli velkému časovému vytížení. Jenže to, co se zprvu zdálo jako nabídka snů, se brzy otočilo proti Dejdarovi. Role mu sice sedla jako ulitá, ovšem za jakou cenu?!

Pochyboval o sobě

„Naskočil jsem doslova do rozjetého vlaku, který jede velmi rychle a dobře,“ svěřil se herec s tím, že zejména zpočátku měl hodně starostí sám se sebou. Trochu o sobě pochyboval a obával se, aby své kolegy nezdržoval a přizpůsobil se jejich mnohdy až vražednému tempu. Jak brzy poznal, udržet krok se seriálovými mazáky opravdu nebyl žádný med. I strach, aby diváci postavu majora Strouhala, který jim každé pondělí zavítá do obýváků, přijali, byl zcela zbytečný. Změnu v seriálu vzali diváci velmi dobře a mohou za to nepochybně herecké kvality člena pražské Ypsilonky. Ten se ale po roce natáčení přiznal, že už má jazyk na vestě.

Bylo to prý hotové peklo

Dejdar uvedl, že ho role šéfa kriminálky velmi baví, ovšem z časového hlediska je to pro něj doslova peklo. „Točí se velmi rychle a stále se ještě zrychluje,“  stěžoval si ještě v březnu, kdy natáčení běželo jako na drátkách a nikdo nepředpokládal, že by se tenhle kolotoč mohl ze dne na den zastavit kvůli epidemii. Když herec začínal, točily se prý tak dva díly naráz, ale těsně, než byl donucen kvůli koronaviru práci přerušit, točily se už čtyři současně! Dvanáctihodinové šichty a práci v divadle Dejdar sotva zvládal. Situaci, kdy bylo natáčení přerušeno nařízením kvůli viru, tak vlastně docela přivítal. Alespoň má čas nabrat sílu a dostatečně si odpočinout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden