Můj čas na kafíčko

Úžasně léčivá moc netřesku

Víte, že čerstvá šťáva z netřesku dokáže zázraky? Užívá se při zánětech středního ucha, mandlí, při bércových vředech, žaludečních a močových potížích, na bradavice, kuří oka, záněty v ústní dutině a krku a na spáleniny. Dužina z oloupaných listů zklidňuje podrážděnou pokožku při popálení kopřivami, štípnutí hmyzem.

Zklidňující maska po opalování: rozpůlené čerstvé listy louhujte nejméně hodinu ve studené vodě. Výluh přikládejte jako obklady na podrážděné místo.

Šťáva při nemocech uší: listy rozdrtíme v porcelánové misce. Do vymačkané šťávy namočíme vatový tampon, který vložíme do ucha při nedoslýchavosti, zvonění v uších. Při ušních zánětech nakapeme 2–3x denně do ucha několik kapek čerstvé šťávy.

Osvěžující nápoj: v horkých dnech si můžete připravit osvěžující nápoj, kdy k listům netřesku přidáte oloupanou salátovou okurku a alespoň hodinu louhujte. Scezený můžete pít třikrát denně sklenici. Není však vhodné podávat jej dětem, těhotným a kojícím ženám.

Pomáhá odstranit kuří oko: navlhčete kůži okolo kuřího oka, přiložte na kuří oko rozříznutý list netřesku na kůži, zalepte náplastí a nechte několik hodin působit. Nejlépe přes noc. Poté umyjte nohu v horké vodě a pokuste se kuří oko odstranit.

Na bolesti zubů: dovede je uklidnit do 15 minut. Stačí list rozkousnout a držet stiskem na bolestivém místě. Bolest do 15 minut začne ustupovat, často ustoupí zcela.

Medicína proti cystám a myomům: 300 g listů netřesku nakrájejte na drobné kousíčky, které vložíte do 500 g medu. Necháte tři dny na chladném místě odpočívat. Každé ráno snězte  polévkovou lžíci na lačno. Dvě hodiny poté vydržte nic nejíst a nepít.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden