Můj kousek štěstí

Úžasné účinky ženšenu

Pokud jste se ještě s korejským ženšenem nesetkala, tak následujícím řádkům věnujte zvýšenou pozornost. Tento druh kořene, pocházející z úrodných oblastí Jižní Koreje a Číny, byl od nepaměti nazýván elixírem mládí.

Obsahuje látky, které dodávají člověku fyzickou sílu, podporují imunitu a pomáhají zvýšit i psychickou odolnost. To však není zdaleka vše. Mimo jiné zlepšuje ženšen funkci jater, srdce, plic a sleziny, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi.

O ženšenu se také říká, že má blahodárné účinky při léčbě vrásek, proto je také nazýván kořenem dlouhověkosti. Když je přidán do krémů a mastí, vypíná pleť a vyhlazuje vrásky. Mimo jiné je známý i svými afrodiziakálními účinky.

Skoro by se dalo říci, že jsou jeho účinky nepřeberné. Vědci se dokonce shodují, že pokud je užíván dlouhodobě, může opravdu mít vliv na prodloužení života! Plátek ženšenu lze přidat pro dochucení vašich oblíbených čajů, ale i pokrmů.

Lze ho konzumovat i suchý nebo může být louhován v alkoholu. Doporučená denní dávka se pohybuje kolem 2 gramů denně, a pokud budete kořen skladovat v suchu a chladu, vydrží vám i několik měsíců. K dostání je ve většině lékáren nebo obchodech se zdravou výživou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden