Uzené se švestkovou omáčkou

Opravdová krkonošská specialita. Místo jíšky můžete omáčku zahustit i rozdrobeným chlebem. Skvěle se hodí jako nedělní sváteční pokrm.


Ingredience:


600 g uzeného vepřového masa bez kosti


300 g sušených švestek bez pecek


50 g loupaných mandlí


2 lžíce slivovice


2 lžíce másla


1 lžíce hladké mouky


cukr dle chuti


trochu citronové kůry


mletá skořice a sůl


Postup:


Uzené maso uvařte v neosolené vodě doměkka. Sušené švestky zalijte vodou, povařte, slijte (vodu si uschovejte) a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte ho hladkou moukou a připravte jíšku.


Zalijte ji vývarem ze švestek a povařte. Pak přidejte nakrájené švestky, slivovici, citronovou kůru a mandle nakrájené na nudličky, ochuťte skořicí, podle chuti osolte, oslaďte, promíchejte a krátce povařte.


Náš tip


Vařené uzené maso nakrájejte na plátky, rozdělte na talíře a přelijte teplou švestkovou omáčkou. Podávejte s bramborovými noky opečenými na pánvi.

reklama
reklama

Komentáře