Uzený hovězí jazyk

Suroviny na 4 porce:

1 velká cibule

600 g uzeného hovězího jazyka

1 stroužek česneku

4 kuličky nového koření

8 kuliček černého pepře

1 bobkový list

mletý černý pepř

sůl

na ozdobu:

hlávkový salát

cherry rajčata

lístky bazalky nebo snítka kopru

na omáčku:

4 lžíce majonézy

2 lžíce zakysané smetany

80 g strouhaného křenu (nebo kapary)

citrónová šťáva

Postup:


  1. Uzený hovězí jazyk očistíme, omyjeme a vložíme do studené vody. Přidáme oloupanou cibuli, stroužek česneku, nové koření, celý pepř a bobkový list. Jazyk vaříme zvolna asi 2 hodiny doměkka. Měkké maso vyjmeme z vývaru a ihned zchladíme pod studenou tekoucí vodou.




  1. Sloupneme z kůže a nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Plátky masa necháme vychladnout. Majonézu smícháme se smetanou, přidáme nastrouhaný křen nebo kapary a zakápneme citrónovou šťávou. Plátky jazyka servírujeme na listovém salátu s křenovou omáčkou a ozdobíme cherry rajčaty, koprem či bazalkou. Podáváme s celozrnným pečivem.

reklama
reklama

Komentáře