Můj kousek štěstí

Uživí sama svůj nový dům?

Nedlouho před smrtí svého manžela, režiséra Jiřího Menzela (82), pořídila pro rodinu Olga Menzelová nové bydlení. Na dům si vzala opravdu hodně vysokou hypotéku, která činí 20 milionů a měsíční splátka je 83 tisíc.

Nemovitost pořizovala s ohledem na stav svého chotě, který na tom byl po těžké meningitidě a následné operaci hlavy stále zdravotně velmi špatně. Dům je tedy bezbariérový a nechybí bazén, který měl pacientovi pomáhat při rekonvalescenci.

Velké sousto pro ženu

Rozhodující pro výběr domu byl dostatek prostoru a klidu. Nové bydlení si ale Menzelovi společně užít ani nestačili a legendární režisér a držitel prestižního filmového ocenění Oscar za film Ostře sledované vlaky v sobotu 5. září zemřel. O jeho skonu informovala vdova na sociálních sítích.

Kromě jistě velkého zármutku ji náhle zavalila velká starost. Je pravda, že matka Aničky (11)Evičky (5) bude mít teď na své děti více času, protože o manžela už pečovat nebude, ale až se situace po pohřbu trochu uklidní, začnou se jí hlavou zákonitě honit nepříjemné existenční starosti. Menzel měl jistý příjem minimálně ze svého důchodu, který nemusel být zrovna zanedbatelný. A kolik peněz po něm zbylo?

Budoucnost
je nejistá

Mnoho lidí si myslí, že se Menzelová vdávala za slavného režiséra hlavně kvůli penězům. Tomu se ona jen smála. „Jestli Jirka něco opravdu není, tak bohatý,“ tvrdila. Podle ní si lidé myslí, že když je člověk slavný a objevuje se v televizi, je automaticky bohatý. To je ale prý omyl. Menzelová se musela stále pořádně otáčet, má svou firmu, pořádá různé kulturní akce a vede nadační fond. „Odejít na mateřskou by bylo prima, ale nemůžu si to dovolit,“ přiznala nedávno.

Jak dlouho to ale bude zvládat? Už není mladá, má zodpovědnost za své děti, kde bere tu jistotu, že se jí bude pracovně ještě dlouho dařit? Pokud je pravda, že Jiří Menzel nebyl bohatý, pak je její hypotéka velký hazard s budoucností. Kolik bohatých lidí už s dluhy skončilo na mizině? Ba co víc! Bez střechy nad hlavou!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden