Moje šťastná hvězda

Uživili by se, kdyby nebyli slavní?

Co by dneska dělali

Zářit na stříbrném plátně či vyprodávat koncertní haly. V mládí touží po slávě snad každý, ovšem jen málokdo si v tomto směru jde za svým a sen si opravdu splní. I naše známé osobnosti mívaly zadní vrátka. Jaká?

Místo mikrofonu mohl mít šroubovák

Ikona české hudby a mnohonásobný držitel Slavíka KAREL GOTT (76) měl v mládí plánů na velkou kariéru hned několik. Nejvíce ho ovšem bavilo malování, kterému se věnuje dodnes. Naštěstí pro naši hudební scénu mu tehdy studium výtvarného umění nevyšlo, a tak to později zkusil se zpěvem, který bylo jeho vášní číslo dvě. Ještě předtím ale nastoupil do učení v oboru elektromontér a následně pracoval ve známé strojírenské firmě. Představte si, že by Mistr nešel za svým snem a rozhodl se věnovat profesi, které se vyučil. Jednoho dne by se mohlo stát, že by vám třeba přijel opravit rozbitou televizi. V 50. letech se ale přihlásil na konzervatoř a začal se účastnit nejrůznějších pěveckých soutěží, doufaje, že si ho někdo všimne. A to se taky brzy stalo. Poprvé na sebe upozornil, když mu bylo 18 let. U poroty tenkrát propadl, dostal však nabídku na angažmá v pražských tanečních kavárnách s orchestry. Vedle stálého zaměstnání v tehdejším ČKD tak začal konečně vystupovat jako zpěvák a sen o tom, že by Karel Gott mohl někdy stát v našich obývacích pokojích a opravovat nám elektronické spotřebiče, se začal  pomalu, ale jistě stávat nereálným.

Leona Machálková se prosadila v muzikálech.

Krásná paní učitelka

Kdyby se zpěvačka LEONA MACHÁLKOVÁ (48) kdysi dávno rozhodla věnovat profesi, kterou vystudovala, na nějaké škole na Moravě by bylo pěkně dusno. Blonďatá kráska totiž původně snila o povolání učitelky, přestože zpívání se věnovala už odmala a také nakonec zvítězilo. Ještě než oslavila 24. narozeniny, odstěhovala se do Prahy, kde se začala věnovat moderování. Nejprve usedla na křeslo v rozhlasové stanici a krátce nato už stála před kamerami v České televizi, kde provázela hudebním pořadem. Leona ovšem chtěla uplatnit svůj pěvecký talent, a tak se pokoušela o role v různých muzikálech. Štěstí se na učitelku dějepisu a českého jazyka usmálo velmi brzy a ona tak  zazářila v nesmrtelných dílech, jako jsou muzikály Jesus Christ Superstar, Dracula nebo Monte Cristo. Divadelní prkna jí najednou takzvaně byla malá a ona zatoužila po vlastní pěvecké kariéře. Zdá se, že Leona je dítkem štěstěny, protože jí už v roce 1996 vychází první sólová deska a její hvězda vystřeluje vysoko do nebes a zůstává tam dodnes. Stále je obsazovanou muzikálovou zpěvačkou a na nedostatek nabídek si nemůže stěžovat. Že by se někdy vrátila k původní profesi, neuvažuje, nicméně trochu oklikou ji to láká. Nevadilo by jí pracovat jako hla sový poradce a někoho si tak vzít do parády coby svého studenta. Okolí Leony ale podotýká, že něco z učitelky v ní přece jenom zůstalo. Je prý háklivá na češtinu a občas má tendece někoho mile poučovat.

Bohušovi bylo jasné, že jako kominík velkou díru do světa neudělá.

Chyťte se za knoflík

Je známý především jako muzikálový zpěvák, vydal však i několik vlastních desek a jeho hlas jsme mohli slýchat také v televizi. BOHUŠ MATUŠ (42) měl vždy jasno v tom, čím si chce v budoucnu vydělávat, a za svým snem o hudbě a mikrofonu si šel hlava nehlava. Cesta ovšem nebyla přímá. Po základní škole nejprve následovala škola vojenská a pak se šel tenhle budoucí zpěvák vyučit kominíkem. Lezení po střechách a čištění komínů od sazí se mu ale nikdy pořádně nezamlouvalo a bylo mu jasné, že se štětkou v ruce velkou kariéru neudělá. Dva roky po ukončení studia na učilišti složil zkoušky na konzervatoř v Brně a nakonec se dostal na konzervatoř i v Praze. Vysněná kariéra mohla pomalu startovat ve chvíli, kdy si jeho talentu všiml geniální hudební skladatel KAREL SVOBODA (†68), který nadějnému umělci pomohl vystoupat nahoru. Nakonec si zahrál v několika slavných muzikálech, v hudebním filmu Rebelové nazpíval postavu JANA RÉVAIE (42) a kromě vlastní tvorby má hlasově na svědomí také ústřední písničku k seriálu Rodinná pouta. I když měl hlas jako Karel Gott, popudil proti sobě mnoho lidí ze showbyznysu včetně Karla Svobody. Na vrchol se dostane už jen stěží.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden