Můj čas na kafíčko

V den manželovy smrti se Petra Janů vyrovnávala se smutkem na pódiu!

Můj čas na kafíčko

„Měl pohřeb a já měla vánoční koncert v Praze, tak jsem ho věnovala jemu.“

Osudovým mužem zpěvačky Petry Janů (67) byl Michal Zelenka (†63). Pracovní partnerství se proměnilo v pevný celoživotní vztah, který byl ale po letech ukončen manželovou bolestnou smrtí.

Jak možná víte, Petra Janů se původně jmenovala naopak: Jana Petrů. Protože zpěvačka stejného jména ale už existovala, vymysleli pro ni v Divadle Semafor, kde vystupovala, jednoduchou přesmyčku.

V osmnácti prožila nešťastnou lásku, která ji dovedla až k pokusu o sebevraždu a pobytu v psychiatrické léčebně. Její cesta ke zpěvu nebyla jednoduchá. Ačkoliv si jako malá přála být zdravotní sestrou nebo kadeřnicí, šla na průmyslovku, navíc na technickou větev.

Tam to moc nedopadlo a tak vystudovala ekonomickou školu. Pracovala jako účetní a zpívání se věnovala ve volném čase. Přes účast na festivalech se dostala do zmíněného Semaforu. A právě tam se potkala s Michalem Zelenkou.

Řekl jí, že vypadá příšerně

Michal po střední škole studoval elektrotechnickou nástavbu a hrál v jedné pražské skupině. Pak se dal na dráhu

Zbývá vám 76% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden