Můj čas na kafíčko

V době největší komikovy slávy se stali manželé Funèsovi obětí vydírání!

Můj čas na kafíčko

První Funèsovo manželství skončilo i proto, že nedokázal zajistit rodinu.

Slavný francouzský herec Louis de Funès (†68) byl ženatý celkem dvakrát. Teprve Jeanne (†101), jeho druhá žena, ale zažila jeho obrovský úspěch. Pomáhala mu s kariérou a stála při něm v dobrém i zlém!

Kdyby se bývali rodiče Louse de Funèse mohli vzít v rodné zemi, mluvili bychom dnes o slavném komikovi jako o Španělovi. A kdo ví, jestli by se tam vůbec uchytil, vždyť i ve Francii, kde se svým španělským rodičům narodil, musel na slávu čekat dlouhých padesát let. V době, kdy se konečně dostal na vrcholy žebříčků popularity, už měl řadu let po svém boku druhou manželku.

Láska na první pohled a poslech

Drobný mužík se s výškou 164 cm a váhou 55 kg marně snažil prosadit v různých profesích. Na vojnu kvůli postavě nemusel. Nakonec začal hrát jako jazzový pianista ve vyhlášených pařížských barech. Uměl hrát perfektně; kdykoliv ho někdo z obecenstva požádal o písničku, kterou neznal, uměl ji zahrát jen podle poslechu.

U piána uplatňoval i své komické schopnosti a jeho grimasy a pitvoření spolehlivě rozesmávaly návštěvníky. Žádné velké peníze si tím ale zatím nevydělával, což hodně vadilo jeho první ženě. Mladičká tenistka, se kterou měl syna, chtěla lepší životní zajištění.

To jí ale Louis neposkytl a tak se po šesti letech

Zbývá vám 71% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden