V hlavní roli čerstvé saláty

V horkém létě je salát ideální chuťovkou. Rozhodně to ale není jen smíchané lupení! Saláty mohou být i syté, barevné a originální. Nechte se inspirovat našimi recepty a zakousněte se do svěžího salátu. Kdy jindy s nimi experimentovat, než právě teď!

Salát ve sklenici s granátovým jablkem

Suroviny na salát:


  • 1 hruška na tenké plátky

  • 3 velké hrsti špenátových lístků

  • semínka z ½ granátového jablka

  • 60 g sýra s modrou plísní

  • hrst nasekaných pekanových ořechů


Na zálivku:

  • 2 lžíce vinného octa

  • 3 lžíce olivového oleje

  • sůl a pepř


Postup:

Promícháme všechny suroviny na zálivku v míse. Na dno připravené sklenice položíme plátky hrušek. Zakryjeme 2/3 špenátu, pak přidáme semínka granátového jablka a zbývající třetinu špenátu, stranou si nechme jen pár lístků. Navrch nasypeme rozdrobený modrý sýr, nasekané pekanové ořechy a ozdobíme odloženým špenátem. Vše přelijeme zálivkou a dáme do ledničky vychladit. Vznikne nám bezvadná pastva pro chuť i oči. Dobrou chuť.

reklama
reklama

Komentáře