V horkém létě je salát ideální chuťovkou. Rozhodně to ale není jen smíchané lupení! Saláty mohou být i syté, barevné a originální. Nechte se inspirovat našimi recepty a zakousněte se do svěžího salátu. Kdy jindy s nimi experimentovat, než právě teď!
Salát ve sklenici s granátovým jablkem
Suroviny na salát:
- 1 hruška na tenké plátky
- 3 velké hrsti špenátových lístků
- semínka z ½ granátového jablka
- 60 g sýra s modrou plísní
- hrst nasekaných pekanových ořechů
Na zálivku:
- 2 lžíce vinného octa
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Postup:
Promícháme všechny suroviny na zálivku v míse. Na dno připravené sklenice položíme plátky hrušek. Zakryjeme 2/3 špenátu, pak přidáme semínka granátového jablka a zbývající třetinu špenátu, stranou si nechme jen pár lístků. Navrch nasypeme rozdrobený modrý sýr, nasekané pekanové ořechy a ozdobíme odloženým špenátem. Vše přelijeme zálivkou a dáme do ledničky vychladit. Vznikne nám bezvadná pastva pro chuť i oči. Dobrou chuť.