Můj čas na kafíčko

V hotelovém pokoji jsem přijala tajemný hovor!

Než jsem stačila říct, že je to asi omyl, naslouchala jsem cizímu zoufalství.

Je možné nějakým způsobem překonat čas, který nás dělí od toho, co se stalo? Já už dávno vím, že ano!

V minulosti jsem často jezdila na služební cesty. Ty mě zavedly do nejrůznějších koutů naší republiky. V té době jsem ještě byla běžně uvažující ženou, která se nezabývala žádnými záhadami. Všechno se změnilo jedné noci pouhým zazvoněním telefonu.

Vnímala jsem její zoufalství

Byla jsem tenkrát ubytovaná v hotelu v jednom okresním městě, kde jsem měla nějaké delší vyřizování. Mobily tehdy teprve přicházely do módy. Součástí pokoje byl běžný telefonní přístroj. Právě jsem se chystala jít spát, když telefon zazvonil.

Domnívala jsem se, že mi možná chtějí něco z recepce nebo že se jedná o omyl. Ve sluchátku se ozval hlas neznámé ženy. Než jsem ji stačila přerušit se slovy, že se dovolala zřejmě někam jinam, zaujalo mě to, co říkala.

Mluvila o tom, že se cítí psychicky na dně a že je rozhodnutá skoncovat se životem. Na světě jí už nikdo nezůstal a po ničem netouží. Líčila mi své trápení, jako by ji ani nezajímalo, kdo je na druhé straně. Cítila jsem zmatek a zoufalství. Hovor náhle skončil a žena se odmlčela.

Zavolala mi z onoho světa nebo z minulosti?

Začala jsem panikařit. Nejprve jsem se zkoušela dovolat na policii. Tam mi ale nedokázali pomoci, protože jsem nemohla říct, odkud ta neznámá žena volala. Potom jsem seběhla dolů na recepci. Když jsem to vykládala mladému recepčnímu, příliš na to nereagoval. Měl mě asi za bláznivou hysterickou ženskou, která si vymýšlí.

Nakonec jsem to vzdala, protože mi bylo jasné, že řešení je nad mé síly. Skoro celou noc jsem nespala. Druhý den ráno mě oslovila stará recepční, která mladého kolegu vystřídala. Tvářila se tajemně a sdělila mi, že před patnácti lety v tom pokoji dobrovolně ukončila život jedna starší žena.

Přejel mi mráz po zádech. Málem jsem se nervově zhroutila. Po návratu domů mi sice manžel říkal, že jsem se třeba stala jen obětí nějakého krutého žertu. On ale na rozdíl ode mě neslyšel ten zoufalý hlas. Vím, že určitě patřil zbloudilé duši, která nenašla klid!

Jana B. (59), Praha

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden