Moje sladké tajemství

V lednu je čas na ječmen

Potřebujete během dlouhé zimy dobít baterky a zase se cítit dobře? Zařaďte do svého jídelníčku zelený ječmen.

Nápoj z mladého ječmene je skutečnou superpotravinou. Je v něm totiž spousta vitaminů, minerálů, rostlinných bílkovin a obsahuje také esenciální aminokyseliny, zato žádný lepek.

Má výborné účinky na naše tělo – posiluje imunitní systém, zlepšuje krevní obraz, odstraňuje překyselení organismu i pálení žáhy a prospívá trávení i pleti. Zároveň zrychluje látkovou výměnu a má velice nízký obsah kalorií, takže se hodí i jako doplněk při redukčních dietách.

Jaký si vybrat

Ne všechny produkty s mladým ječmenem jsou stejně kvalitní. Pokud ho chcete vyzkoušet, dívejte se po ječmenu, který je připravený jako sušená směs, organický, 100% čistý bez příměsí a sklízený ve formě mladých lístků maximálně 20–25 cm vysokých. Tyto údaje hledejte na obalu nebo ještě lépe v podrobném příbalovém letáku.

Výrobky bez těchto údajů raději nekupujte, jejich účinek je nejistý. Nápoj připravíte snadno. Stačí sušinu rozmíchat ve vodě – nepoužívejte ale vodu o teplotě vyšší než 45 °C. Příliš teplá voda by totiž zničila některé důležité enzymy a vitaminy, a nápoj by tak ztratil na kvalitě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden