Můj kousek štěstí

V mladí se živila jako lehká holka

Jana Stryková (36)

V nekonečném seriálu Ordinace v růžové zahradě hraje už roky krásnou zdravotní sestřičku Kateřinu, věděli jste však, čím se herečka Jana Stryková (36) živila předtím, než se rozhodla pro hereckou dráhu? Musela si prý vydělávat jak jen to šlo. A k chlubení to zrovna není.

„Byla jsem zvyklá přivydělávat si už od základní školy, kdy jsem doučovala,“ sdělila před časem oblíbená štíhlá tmavovláska s tím, že prostě neměla jinou možnost. Pochází totiž z obyčejné rodiny, proto se musela od malička pořádně otáčet. „Na gymnáziu jsem hlídala děti, stejně jako v Americe, kde jsem byla na studentské výměně a neměla tam kapesné,“ popisuje své vzpomínky na mládí dnes úspěšná herečka a matka malého Jáchyma (2) Jana Stryková.

Nabízela cigarety a alkohol

Když pak ve svých osmnácti odešla od rodičů natrvalo, snažila se prý uživit jak jen se dalo. Musela proto občas dělat i práci, která jí zrovna dvakrát nevoněla. „ Dělala jsem i hostesku. Jezdila jsem s alkoholem a cigaretami po různých diskotékách. A byla to jediná práce, ze které jsem byla vyhozená,“ vypráví dnes už se smíchem Stryková. „Hosteska je, nebo v té době byla, taková lepší prostitutka. Přijdete v minisukni a s holým břichem a nabízíte cigarety a alkohol.
Tak to je skoro to samé, jak když si přímo říkáte o sex,“ rozpovídala se dále představitelka sestry Kateřiny Vránové. Důstojnost pro ní však byla tehdy víc než peníze, s prací hostesky proto záhy skončila.

Hledala nové modelky

Chvíli se prý živila také jako agentka v modelingovém světě. „Pomáhala jsem zapisovat castingové listy, a dokonce chodila po školách a hledala holky, které by to chtěly dělat,“ vzpomíná Jana. A pracovala také například jako asistentka v jedné advokátní kanceláři. Kdyby jí tedy náhodou profese herečky omrzela, o svou budoucnost se rozhodně bát nemusí!

.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden