Můj kousek štěstí

V módě jsou vlasová mléka

Na trhu se hojně začala vyskytovat vlasová mléka. Tedy přesněji řečeno vlasová kosmetika s obsahem mléka. Máme si jich všímat? O zkrášlujících účincích mléka věděla už Kleopatra. Hojně a ráda si v něm dopřávala blahodárné koupele.

Proč mléko na vlasy?

Jsou totiž tvořená vláknitým proteinem keratinem. Kromě toho potřebují ke svému zdraví i další proteiny, a jedním z nich je ten mléčný, který se získává jak z kravského mléka, tak i kozího, ovčího i třeba velbloudího. Mléčný protein obsahuje spoustu aminokyselin důležitých pro zdraví vlasů. Dodá jim lesk, hebkost a dokáže je dobře zregenerovat. Jedním z neméně důležitých účinků je také schopnost udržet ve vlasech vlhkost. Tím se zabrání vysychání a potažmo lámání konečků. Takže mléčnou vlasovou kosmetiku s klidným svědomím zkuste. Nejvíce ji ocení ženy se suchými a poškozenými vlasy. Stejně skvělá volba, pokud se vlasy krepatí či vypadají mdle.

Vetřít a jít

Rozdíl mezi šamponem, kondicionérem a vlasovým mlékem je ten, že mléko se jen vetře do mokrých vlasů a je hotovo. Neoplachuje se. Sehnat můžete i stylingová a tvarující mléka. Ty mají lehkou texturu, ale přitom poměrně spolehlivě fixují, ale neslepí.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden