Moje sladké tajemství

V nejtěžších chvílích se mohla spolehnout na manžela a děti

Odvážnou herečku Lenku Termerovou (74) nemohla rakovina srazit na kolena. I během léčení dál pracovala, a kdyby nenosila paruku, nikdo by ani nepoznal, že prochází bolestivým životním obdobím.

Sympatická Lenka Termerová (74), kterou mohli diváci vídat například v seriálu Modrý kód, vypadá, že ji nemůže vůbec nic rozházet. Jenže opak je pravdou. I ona zažila kruté chvíle, kdy ji vážná nemoc donutila přemýšlet nad smyslem života.

Snažila se přijít na jiné myšlenky

V roce 2009 totiž lékaři při preventivní prohlídce zjistili, že oblíbená herečka trpí rakovinou prsu. Poté, co jí lékaři nasadili hormonální léčbu, utekla Lenka před všemi na chalupu, kde čerpala sílu z přírody a snažila se přijít na jiné myšlenky.

„Pořád jsem jezdila na kole a doufala, že to zvládnu,“ prozradila herečka. Termerová ani v období nemoci nepolevila v hraní a stále jezdila do Prahy na různá natáčení, či dokonce divadelní představení.

Oporou jí byl nejen manžel Moris.

Nedokázala předstírat, že se nic neděje

Kvůli práci si také musela pořídit blonďatou paruku, jelikož během chemoterapie přišla o všechny vlasy. Právě díky této paruce se veřejnost dozvěděla, že je Lenka vážně nemocná. Do té doby se to snažila tajit co nejvíc, a to i před svými známými.

„U dětí jsem váhala, ale zkuste rok s holou hlavou předstírat, že se nic neděje,“ vysvětlila herečka. Když se pak Lenka dětem svěřila, zjistila, že právě ony jsou její největší oporou. A také pochopila, že těžká nemoc jí dala i něco dobrého.

Rodina a přátelé jí drželi palce

Termerová je totiž přesvědčená, že její rakovinu mohl spustit stres. I proto se rozhodla, že něco takového už nehodlá dopustit. Vždyť žádné trápení za to nestojí. Zjistila také, kolik má opravdových přátel, kteří jí během nemoci drželi palce.

A také tu byl pochopitelně její manžel režisér Moris Issa (76), který ji po celou dobu s láskou podporoval. Vždyť milující rodina a zdraví, to jsou životní hodnoty, které mají pro Lenku největší cenu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden