Můj čas na kafíčko

V novém bytě jsem prožívala strašidelné noci!

Druhou noc jsem se probudila a měla pocit, že nejsem sama!

Po přestěhování jsem prožila věci, které mě málem přivedly k šílenství!

Po rozvodu jsem se kdysi přestěhovala do většího města kvůli novému zaměstnání. Našla jsem si i dobrý podnájem, alespoň mi to tak připadalo. Malá garsonka v posledním patře činžáku mi bohatě stačila ke štěstí. Skrývala ale tíživé tajemství…

Závan zimy v horkém létě

První noc poté, co jsem se nastěhovala, jsem upadla do spánku téměř okamžitě. Nic mě z něj nevyrušilo. Druhou noc jsem se pak vzbudila kolem jedné hodiny ranní. Zdálo se mi, že v bytě je někdo další. Nemohla jsem skoro popadnout dech hrůzou. Naprosto zřetelně jsem vnímala přítomnost cizí bytosti.

Měla jsem dojem, že v rohu, kam dopadalo měsíční světlo, stojí nějaká černá silueta. Nedivila jsem se tomu, že je mi najednou zima, i když je léto – ale pak sem si uvědomila, že v garsonce je skutečně velmi chladno. Ten chlad musel přicházet odjinud. Vzpomněla jsem si, že takhle se projevují i duchové.

Kamarádka mi poradila

Neodvažovala jsem se rozsvítit, takže jsem dál ležela v posteli, strnulá strachem. Do rána už jsem neusnula. Další noc jsem pak šla spát s obavami, ale tentokrát se nic nestalo. Teprve za týden se objevily další známky cizí přítomnosti.

V garsonce se v noci začaly ozývat zvuky, které mě vyděsily. Posadila jsem se na posteli a zvuky utichly, ale když jsem znovu ulehla, pokračovaly. Nenápadně jsem se zeptala majitelky bytu na předchozí nájemníky, ale zdálo se, že to byli normální lidé.

V nepravidelných intervalech se pak děsivé věci odehrávaly dál. Jedna moje kamarádka se zajímala o nadpřirozené věci. Když jsem se jí svěřila, doporučila mi, abych nechala garsonku vysvětit nějakým knězem. Hned mi i jednoho doporučila.

Dívala jsem se na to nejprve nedůvěřivě, ale poslechla jsem ji. Od té doby se pak už nic strašidelného nepřihodilo. Ještě pár let poté jsem se ale občas v noci probudila s nejistotou a vracel se mi strach z prvních týdnů, kdy mě navštěvovalo nějaké temné zjevení!

Zuzana S., (42), Olomouc

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden