Můj čas na kafíčko

V rodném Slovensku by býval Marián Labuda svoji nejslavnější roli nikdy nedostal!

Můj čas na kafíčko

Nejtěžší chvíle prožil před 12 lety, kdy srazil na dálnici dvě ženy

Herec Marián Labuda (†73) byl během své kariéry oblíbený stejně u nás jako na Slovensku.    

Nejslavnější rolí Mariána Labudy byl řidič Pávek z kultovní komedie Vesničko má středisková. Dodnes si ho díky ní připomínají diváci všech generací a on sám je rád, že tu roli kdysi dostal - i když ho prý původně Zdeněk Svěrák (84) obsadit nechtěl. Řidiče si totiž každý představoval jako urostlého chlapa.

„Budu do smrti vděčný Jirkovi Menzelovi (82), že si na mě vzpomněl a věřil mi,“ konstatoval herec. „Protože to by snad nikoho jiného nenapadlo, aby vzorem pro mladého štíhlého závozníka byl jeho malý tlustý, podsaditý šéf! To je neobvyklé, protože se všichni chceme spíš podobat nějakým svalnatým idolům. Řekl bych, že není moc chlapců, kteří by si říkali: Kdybych tak vypadal jako Labuda, to bych měl štěstí!“

Dobře ví, že na Slovensku by takovou roli nedostal, protože tam se na hrdiny dívají

Zbývá vám 80% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden