Můj čas na kafíčko

V synovi má už dnes velkou konkurenci

Jeden z našich nejvyšších a nejšarmantnějších herců Roman Zach (48) jde v posledních letech ze seriálu do seriálu.

Zazářil v Sestřičkách a poté naskočil do nového seriálu Hvězdy nad hlavou, kde hraje architekta, ale zejména také nápadníka místní veterinářky alias Terezy Kostkové (45). A jeho postava to nemá vůbec jednoduché, o tuto krasavici se totiž v příběhu neuchází sám, a musí si dávat pozor na konkurenci v podobě Romana Vojtka (49), který hraje obecního svůdce.

Tereza Kostková (45).

Neposlechl ho

Sok v lásce ale není jediná konkurence, se kterou se musí na place potýkat. Pozor by si měl dát dokonce už i na vlastní krev. V seriálu totiž hraje jeho syn Prokop (15), který po tátovi zdědil nejen výšku, ale také pořádnou dávku talentu.

Jistě by se našli zlí jazykové, kteří by tvrdili, že teplé místečko v seriálu zařídil milovanému synkovi jeho slavný tatínek. Realita je ale docela jiná. Jak se zdá, „Zach junior“ vzhledem ke svému nadání a přitažlivé tvářičce vůbec žádnou protekci nepotřebuje.

A co víc, jeho tátovi se právě to, že syn bude hercem, zrovna dvakrát nelíbilo a snažil se mu to rozmluvit. Evidentně neúspěšně. Prokop si prosadil svou, studuje konzervatoř a už má za sebou nejednu hereckou zkušenost. Zkrátka „zakázaného chleba největší krajíc“.

Roman Vojtek (49).

Tajná kontrola

Jeho táta se s tím zkrátka musel smířit, a synovi už dokonce ohledně jejich společné profese dává, mnohdy prý i nevyžádané, rady.

„Já ho furt sleduju, ale tvářím se u toho, že vůbec,“ přiznává herec s tím, že syn však o jeho nenápadném dozoru nesmí vědět. „Je na to hrozně citlivý,“ vysvětluje. Není se čemu divit, že chce mít mladého pod kontrolou.

Přece jen mu v něm roste konkurence, a to nemalá. Zach starší, který se mohl tetelit blahem, že minimálně co do výšky se mu málokterý herec v Česku vyrovná, a tak kvůli tomu dostává různé zajímavé role, aby se teď najednou začal obávat, že mu vlastní syn vyfoukne „džob“.

Mladý Zach jde ve šlépějích otce se vším všudy, a tak i on nejspíš brzy doroste do dvoumetrového dlouhána. S manželkou, kostýmní výtvarnicí Andreou Královou (51), má otec Zach ještě dceru Agátu (12), a tak se nechme překvapit, zda si i ona stoupne před kameru.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden