Můj kousek štěstí

V zimě vsaďte na sušené ovoce

Chcete shodit pár kil nebo udělat prostě něco pro svoje zdraví? Začněte se vyhýbat sladkým pochutinám a místo toho sáhněte po pamlscích z přírodní říše.

Sušené datle mají mírně protizánětlivé účinky, obsahují vlákninu a tím podporují správné fungování trávicí soustavy.Jsou velmi sladké a rychle zasytí, takže dokonale dokážou nahradit různé mlsoty. Obsahují hořčík, draslík, železo a vitamíny A, B a PP. Tradičně se užívají i jako afrodisiakum. Rozinky díky vyššímu obsahu jódu prospívají štítné žláze a díky fosforu blahodárně působí na chrup a spolu s vápníkem hrají významnou roli při tvorbě kostí. Snižují hladinu cholesterolu v krvi a urychlují spalování tuků.

Vhodné v menopauze

Sušený ananas je perfektní sladkost pro každého, kdo chce shodit pár nadbytečných kil.

Jsou vhodné i pro ty, kdo mají potíže s močovou soustavou a jako dobrý zdroj vitamínu C je dobrý v chladnějších obdobích.Samozřejmě v něm najdeme i vlákninu, která nám prokartáčuje střeva. Sušené fíky prospívají srdci. Doporučují se lidem s oslabeným organismem. Obsahují velké množství vápníku, takže jsou výborné pro ženy v menopauze a ty, které ohrožuje osteoporóza.
Mohou účinkovat i jako prevence proti vzniku rakoviny tlustého střeva.

Podporují metabolismus

Sušené švestky jsou fenomenální na trávení. Lidé, kteří mají potíže se zácpami, by měli denně sníst pět sušených švestek nebo fíků.Výsledky pravidelné konzumace se objeví během deseti dnů. Zrychlují spalování tuků a jsou důležitým antioxidantem. Sušená jablka patří mezi tradiční přírodní sladkosti. Obsahují vyváženou kombinaci vitamínu B a polyfenolů, které působí jako prevence proti rakovině a Alzheimerově nemoci.Měli bychom je jíst sušené i se slupkou, která má větší množství vitamínu C. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden