Můj čas na kafíčko komerční sdělení

Václav Vydra: Můj dědeček osvobodil Husa

Oblíbený herec Václav Vydra byl opět hostem zábavné talk show Hovory W, s níž už několik let baví své diváky jeho protagonisté Jiří Werich Petrášek a Pavel Mészáros, kteří svůj pořad nejen moderují, ale rádi si i zazpívají za pravidelného doprovodu klavíristy a skladatele Karla Štolby.

„A za to Husovo osvobození tehdy mohli pánové Voskovec a Werich“, vzpomínal na svého slavného hereckého předka Václav Vydra. „Když spolu kdysi popíjeli před představením, kde hrál dědeček proradného císaře Zikmunda, hecovali ho tihle dva dobráci, že prý v každém představení odsoudí chudáka Husa na smrt. Co by mu to prý udělalo, kdyby jednou ukázal dobrou vůli a Husa osvobodil. A že když to udělá, dostane basu šampaňského. A představte si, když večer na jevišti probíhal soud, který měl poslat Mistra Jana na hranici, dědeček jakožto Zikmund najednou zničehonic povstal a zvolal: ,Huse, jsi volný!‘ Takže tu bednu šampusu opravdu vyhrál…“

„Nikdy moc nevíme, o čem si budeme s hostem povídat. Většina témat, která na jevišti probíráme, vyvstává až během hovoru. V rámci téhle improvizace se tak překvapujeme, bavíme se a užíváme si to, stejně jako naše publikum. S Vaškem Vydrou jsme začali u koní, ale pak jsme semleli spoustu dalších témat. Průběh večera spoluurčují taky diváci, kteří mají možnost se hosta na cokoliv zeptat. Bavili jsme se společně skoro dvě hodiny,“ zavzpomínali na nedávné setkání s benešovskými diváky oba moderátoři.

Zábavný pořad Hovory W, jejichž mediálním partnerem jsou i některé tituly našeho vydavatelství, se navíc v roce 2023 zapojil do projektu „Podzim s láskou a humorem“, který pomáhá seniorům, a to nejen tím, že mezi ně i se svými hosty pravidelně zajíždí, ale pomáhá jim získávat i finanční prostředky. Do projektu se mohou zapojit všichni, kteří chtějí pomoci, a nemusí to být jen diváci Hovorů W. Podrobnosti jsou k dispozici na www.slaskouahumorem.cz.

Foto: Jaroslava Raunerová

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden