Moje šťastná hvězda

Vadí mu nálepka seriálového herce?

Ani slušné peníze nejsou pro řadu herců důvodem, proč se uvázat do seriálové role. I ŠTĚPÁN BENONI (37) zprvu váhal. Nakonec ale do rozjetého vlaku naskočil. Lituje své volby?


V poslední době znají diváci Štěpána Benoniho (37) hlavně jako záchranáře Marka z Ordinace v růžové zahradě 2, kde působí už řadu let.


Právě v těchto dnech se ale objeví i v novém seriálu ZOO, a to dokonce v jedné z hlavních rolí. Odhodí tak záchranářský mundúr a sanitku vymění za barový pult. Za působení v komerčních seriálech se ale dle svých slov ani trochu nestydí.


Nečekaně změnil názor


Dokonce nechybělo málo a Benoni si mohl na své kariérní konto připsat také veleúspěšný seriál Slunečná, který jako jediný dokázal po neuvěřitelných patnácti letech sesadit Ordinaci z pomyslného trůnu sledovanosti. Postava Janka Linharta mu totiž měla být psaná přímo na tělo, jenže Benoni na poslední chvíli obrátil a rozhodl se roli odmítnout.


Nejspíš vůbec nečekal, jaký úspěch bude Slunečná mít, a obával se odejít z Ordinace, kde má už od roku 2017 své teplé místečko. Kromě úspěchu se tak Štěpán nevědomky připravil i o snový honorář, který údajně dělá více než 100 000 měsíčně.


Ty nakonec skončily v kapse o jedenáct let mladšího Marka Lambory (26), kterého si diváci takřka přes noc okamžitě zamilovali.  Možná i tento fakt nakonec sehrál svou roli, když se Benoni rozhodoval, zda roli v primácké ZOO přijmout nebo ne. Ještě na škole si Štěpán zahrál i v Ulici. Netají se ale tím, že tehdy dost řešil, jestli se uvést jako seriálový herec.


Nejde jen o peníze


Dnes už s něčím podobným problém očividně nemá. Právě naopak. Velice si pochvaluje nejen práci pod velkým tlakem, ale i učení se množství textů. V jednu dobu točil dokonce tři seriály najednou a do toho zkoušel v divadle. Osobní život šel tehdy úplně stranou.


Benoni si ale nestěžuje. Toho, že má hodně práce i nových nabídek, si moc váží. Chápe ale i kolegy, kteří seriály odmítají. Jeho manželka Vladimíra (37) má ale pro jeho zběsilé pracovní tempo naštěstí pochopení. Sama je totiž herečkou, avšak o nabídkách, jaké má její manžel, si může nejspíš nechat jenom zdát.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden