Vafle s borůvkami

Dozlatova upečené vafle s našlehaným krémem z mascarpone a tvarohu si zamilují úplně všichni.

Suroviny 4 porce - 1,5 hrnku polohrubé mouky - 1 lžička prášku do pečiva - ½ lžičky jedlé sody - ½ lžičky soli - 5 lžic krupicového cukru - 50 ml oleje - 2 vejce - 150 ml podmáslí - 100 g borůvek - 3 lžíce skořicového cukru - 200 g mascarpone - 3 lžíce tvarohu - 4 lžíce moučkového cukru

Postup

1. Vejce ušlehejte s olejem a podmáslím. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, jedlou sodou, solí a cukrem. Pak směsi spojte a prošlehejte.

2. Vaflovač rozehřejte a lehce potřete olejem. Vafle upečte dozlatova.

3. Mascarpone ušlehejte s tvarohem, moučkovým a skořicovým cukrem.

4. Na každou vafli dejte kopeček ochuceného mascarpone a borůvky, a podávejte.

reklama
reklama