Vaječná omeleta s chřestem

Dopřejte si snídani jako v pětihvězdičkovém hotelu.


Suroviny:


2  ks zeleného nebo bílého chřestu


2 lžíce oleje


50 g balkánského sýra


1 lžíce smetany ke šlehání


1 šalotka


3 vejce


čerstvá rukola


sůl, pepř


Postup:


Chřest omyjte, osušte a škrabkou odstraňte tvrdou kůrku. Zeleninu rozkrájte na menší špalíčky. V misce vyšlehejte vejce společně se smetanou, solí a pepřem.


Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte si nadrobno nakrájenou šalotku a špalíčky chřestu. Postačí tři až pět minut.


Chřest se šalotkou vyjměte z pánve. Nalijte na pánev rozšlehaná vejce a nechte omeletu zatuhnout. 


Naplňte ji orestovaným chřestem se šalotkou a rozdrobeným balkánským sýrem. Na závěr dozdobte čerstvou rukolou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden