Vaječná omeleta s hříbky

Suroviny:


  • 1 lžíce slunečnicového oleje

  • 1 červená chilli paprička

  • 1 lžička strouhaného zázvoru

  • 2 jarní cibulky

  • 150 g hříbků

  • 6 vajec


Postup:

Rozpálíme nejprve suchou pánev na plotně, a poté přidáme jednu lžíci slunečnicového oleje. Až se rozpálí i olej v pánvi, přidáme jednu chilli papričku, lžičku nastrouhaného zázvoru, dvě nasekané jarní cibulky i plátky hub a opékáme 3 minuty. Vlijeme lehce našlehaná osolená a opepřená vejce, minutu opékáme za stálého míchání.
Poté snížíme plamen na minimum a pak už jen bez míchání opékáme přibližně 5 minut. Přendáme do předehřáté trouby na 180°C a 3 minuty dopečeme..

reklama
reklama