Můj kousek štěstí

Vaječné ragú

Příprava: 25 minut, Náročnost: 3, Cena:  48 Kč

Máte chuť na něco delikátního a časově nenáročného? Neváhejte a rozhodně se pusťte do vaječného ragú s tuňákem. Toto hlavní jídlo rozhodně svojí chutí potěší a s přílohou příjemně zasytí.

Suroviny:


  • 6 vajec

  • 2 menší cibule

  • 3 lžíce oleje

  • 3 lžíce hladké mouky

  • 0,4 l mléka

  • 0,4 l masový vývaru

  • zelená petrželka a čerstvý kopr

  • 80 - 100g tuňáka ve vlastní šťávě

  • sůl, bílý pepř


Postup:

  1. Uvaříme si vejce natvrdo (8 – 10 minut), necháme vychladnout, oloupeme. Později nakrájíme.

  2. Na oleji si orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, zasypeme moukou, necháme zpěnit a přilijeme mléko a masový vývar. Vyšleháme do hladké omáčky. Povaříme ji zhruba ještě 5 minut.

  3. Tuňáka rozebereme na malé kousky, pokud nemáme drcený a s na kousky nakrájenými vejci dáme do omáčky. Přidáme nasekanou pažitku, čerosolíme a opepříme. Při přihřívání mícháme velmi opatrně. Podáváme s tmavým pečivem vařenými brambory či bramborovou kaší.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden