Můj kousek štěstí

Vajíčková pomazánka

Zbyla vám po Velikonocích vejce? Tak šup s nimi do báječně vaječné pomazánky.

Potřebujete:

✿ 6 vajec
✿ 150 g pomazánkového másla
✿ 2 lžíce majonézy
✿ 1 lžičku plnotučné hořčice
✿ 1 jarní cibulku
✿ sůl, pepř
✿ pažitku, petrželku nebo řeřichu
✿ 1–2 ředkvičky nebo plátky okurky či rajčat na zdobení

1. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte, oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte je do mísy. Jarní cibulku pokrájejte najemno.

2. Do mísy přidejte pokrájenou cibulku, podle chuti osolte a opepřete. Přidejte pomazánkové máslo, hořčici a majonézu a vše důkladně, ale opatrně promíchejte.

3. Pomazánku nechte krátce proležet a vychladit v lednici. Podávejte s čerstvým chlebem nebo pečivem, posypejte pokrájenou pažitkou petrželkou či řeřichou, dozdobit můžete plátky ředkviček, okurky či rajčat dle chuti.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden