Moje šťastná hvězda

Valerie Zawadská: Proč je bez práce

Už je to přes dva roky, co je VALERIE ZAWADSKÁ (59) téměř bez práce! Ocitla se totiž v nemilosti režisérů, kteří jí odmítají dávat práci v dabingu? Proč?

Nelíbí se jí, že mladí jsou lépe placení než ti zkušenější

Kdysi patřila k nejvytíženějším dabérům u nás. Pak ale nastal zlom. Ve chvíli, kdy si začala stěžovat na příliš nízký plat. „Dabing je moje milovaná součást herectví a přiznám, že mi velice chybí, ale vydržím,“ nechala se před pár měsíci slyšet. Nejvíc jí totiž štve, že ona jakožto ostřílená herečka a dabérka dostává nižší hodinovou mzdu než mladá holčina, která si sotva střihla jednu roli v seriálu a už se považuje za hvězdu. Bere to jako zneuctění své profese. A něco na tom zřejmě bude. Mladí lidé se zkrátka dnes platí lépe než ti starší a zkušenější. Možná to bude i tím, že mladí dnes nechtějí pracovat za pár kaček a hned po studiích si říkají o nehorázné sumy. A proč by ne, když jim to má kdo ochotně zaplatit.

Ocení ji ještě někdo?

„Abych to shrnula, my komedianti, kteří jsme vlastně námezdní síla, jsme začali hlasitě brblat. A to se prostě někomu, kdo rozhoduje o obsazování rolí v dabingu, nelíbilo. Nedrželi jsme ústa a krok a černá listina byla na světě,“ vysvětluje.Těžkou hlavu si z toho nedělá. Rozhodně víc smutní její fanoušci, kterým její hlas v dabovaných filmech schází. Jednou se ale třeba zase najde někdo, kdo si vybere spíše kvalitu než kvantitu.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden