Vanilková panna cotta s Campari želé

Suroviny na 4 porce:

2 lžíce práškové želatiny

hrnky 30% smetany

1/3 hrnku cukru moučka

1 lžička vanilkového extraktu na želé:

2 lžičky práškové želatiny

1,5 lžičky vody

250 ml citronové limonády

1 lžička campari

1,5 lž. cukru krupice

Postup:

V misce promícháme želatinu s 2 lžícemi smetany. Necháme 5 minut stát. Zbylou smetanu, moučkový cukr a vanilku uvedeme v kastrolu na středním plameni k varu, přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme, až se rozpustí. Panna cottu rozlijeme do nádobek do objemu 185 ml a dáme chladit na 2 hodiny nebo až ztuhne.

V jiné misce promícháme želatinu s vodou. Necháme ji 5 minut stát. Limonádu, Campari a cukr vlijeme do kastrůlku a na středním plameni zahříváme, až se cukr rozpustí. Vmícháme nabobtnalou želatinu a promícháme, až se také rozpustí. Dáme stranou. Želé přelijeme přes panna cottu a dáme asi na 1 hodinu do ledničky. Ztuhlou panna cottu vyklopíme.

Extra tip:

Panna cotta se lépe vyklopí z nádobky, když ji předem lehce vytřeme chuťově neutrálním olejem.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama