Vanilková zmrzlina s mascarpone

Příprava: 40 min. Cena: 110,- Kč

Přesně takovou vyrábějí v Itálii.

Suroviny:

● 5 žloutků

● 1 vanilkový lusk

● 2 plátky želatiny

● 150 g cukru krupice

● 250 ml smetany (35%)

● 250 g mascarpone

● 200 g tvarohu

● 100 g jahod

● 75 g moučkového cukru

● šlehačka

Postup:

Budeme potřebovat kuchyňský teploměr. Ušleháme žloutky s vanilkou. Namočíme želatinu do vody. Cukr svaříme se 150 ml vody, když začne bublat, zašleháme do žloutkové pěny.

Přidáme želatinu, vše dáme do velké mísy s vodou a ledem a za stálého šlehání snížíme na teplotu 20 °C. Smetanu vyšleháme do polotuha, přidáme mascarpone a celé to vmícháme do žloutkové směsi. Dáme do rána do mrazáku.

reklama
reklama

Komentáře