Vanilkové muffinky s krémem

Sladká tečka na závěr je více než vhodná. Moučník podle receptu Ivana Vodochodského si určitě připravte a klidně popusťte uzdu i své kreativitě.

Ingredience: 160 g cukru, 2 lžičky jedlé sody, ½ lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky soli, 1 lžička vanilkového extraktu nebo kousek dužiny vanilkového lusku, 2 vejce, 200 g zakysané smetany, 160 ml mléka, 250 g hladké nebo polohrubé mouky

Postup: V míse smícháme mouku s cukrem, jedlou sodou, práškem do pečiva a solí.V jiné nádobě vyšleháme dohladka vejce se zakysanou smetanou. Přimícháme mléko a vanilkový extrakt nebo dužinu z vanilkového lusku a dobře promícháme. Postupně vmícháme připravené těsto. Muffinové košíčky dáme do formiček, naplníme je a pečeme je v předehřáté troubě při 200 °C zhruba po dobu 18 minut, ale raději provedeme test špejlí, zda jsou pečené. Muffinky ozdobíme dle vlastní fantazie. Šlehačka, čokoláda, želé bonbony či marmeláda, vše je dovoleno.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama