Vanilkové rohlíčky

Suroviny:


  • 300 g hladké mouky

  • 200 g tuku nebo hery

  • 100 g vlašských oříšků

  • 50 g moučkového cukru

  • 2 žloutky

  • 1 vanilkový cukr


Postup:

Ze všech ingrediencí zpracujeme hladké těsto, nejlépe den předtím, než budu rohlíčky péct. Těsto zabalíme do alobalu a uložíme do ledničky – při tvarování je lepší tuhé. Plech vyložíme pečicím papírem a klademe na něj malé rohlíčky, které jeden po druhém vyválíme na válu a stočíme do tvaru podkovy.  Dáme do trouby péct na 180 °C. Jakmile chytí velmi jemný nádech dozlatova, vyndáme plech z trouby, chvíli necháme dojít venku a ještě teplé je obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

.

reklama
reklama

Komentáře