Moje sladké tajemství

Vánoční kuba k obědu

Suroviny:


  • 500 g trhaných krupek

  • 300 g sádla

  • 1 cibule

  • 50 g sušených hub (směs)

  • sůl a pepř

  • 4-5 stroužků česneku

  • 1-2 lžičky sušené majoránky

  • máslo


Postup:

Krupky nejprve spaříme, potom je propláchneme v tekoucí vodě a nakonec s kouskem sádla uvaříme doměkka. Poté je scedíme v cedníku, propláchneme studenou vodou a dáme do mísy. Mezitím, co se nám v hrnci vaří krupky, opečeme na sádle najemno nasekanou cibuli a houby spaříme horkou vodou, scedíme je a pokrájíme.

Cibulku i houby přimícháme ke krupkám, směs osolíme, opepříme, přidáme rozmělněný česnek a majoránku. Všechno přendáme do sádlem vymazaného zapékacího pekáčku a při 180 °C pečeme asi půl hodiny. Těsně před koncem pečení, když začíná být kuba narůžovělý, jej poklademe plátky másla, zůstane tak krásně vláčný a chutný.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden