Moje šťastná hvězda

Vánoční magické symboly

Moje šťastná hvězda

Přivolejte si do života v průběhu adventu to, po čem toužíte, pomocí tradičních vánočních symbolů.

Během adventu se děti těší na Ježíška a dobroty, čarodějky pak na významné dny, kdy jejich schopnosti sílí. S adventem je  spojeno hned několik tradičních rituálů a symbolů, které vám dopomohou k lásce, bohatství i zdraví. Pojďte se podívat, které to jsou.

Jmelí

Větvička jmelí patří k tradiční vánoční výzdobě, málokdo ale ví, jak snadno může uškodit. Traduje se, že byste neměli jmelí sundávat až do příštích Vánoc, nebo do domu přivoláte smrt.

Pokud ale jmelí začne opadávat už v průběhu roku, s posledním lístkem byste ho měli vyhodit takřka okamžitě. Jinak otevřete cestu neštěstí a křivdám. Nakládejte s ním tedy opatrně.

Vánočka

Vánočka vznikla jako vylepšená náhražka chleba, která nesměla chybět na žádném vánočním stole. Speciální význam má kvůli kynutému těstu. Lidé věřili, že jak

Zbývá vám 76% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden