Variace zeleninových chipsů

Řepné chipsy

Suroviny:  4 střední řepy  2 lžičky olivového oleje  špetka soli a pepře

Postup: Použijeme červenou nebo žlutou salátovou řepu. Předehřejeme troubu na 180 °C. Omyjeme 4 střední řepy a důkladně očistíme, ale neloupeme. Odkrojíme nať. Řepu nakrájíme na tenké plátky, které v míse promícháme se 2 lžičkami olivového oleje. Přidáme sůl a pepř. Pečeme 10 minut, poté plátky řepy otočíme a pečeme dalších 5–10 minut.

Batátové chipsy

Suroviny:  2 větší sladké brambory  2 lžíce olivového oleje  2 lžičky sušeného rozmarýnu  sůl a pepř dle chuti

Postup:  Ostrým nožem nakrájíme co nejtenčí plátky brambor a dáme je do velké mísy s vodou, kde je necháme máčet cca 20 minut.

Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Nakrájené plátky vyndáme z mísy a osušíme je. Znovu dáme do mísy, pokapeme olivovým olejem, přidáme rozmarýn, mořskou sůl a pepř. Dáme na pečicí papír péct na 220 stupňů 10 minut, poté otočíme a pečeme dalších 10 minut do křupava.

Špenátové chipsy

Suroviny:  2 hrnky lístků špenátu  1 lžíce olivového oleje  italské koření  sůl

Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C. Špenát promícháme s olejem a kořením. Vyložíme plech pečicím papírem, na něj ho poklademe a pečeme 8 minut.

Hlídáme, aby se nepřipálil..

reklama
reklama