Moje sladké tajemství

Vaše nohy si zaslouží laskavou péči

Pokud se právě potýkáte s nepříjemnou plísní nohou, nemusíte hned běžet do lékárny pro předražené přípravky. Vždyť v naší přírodě rostou zázraky, které zabírají snad na všechny nemoci. Zkuste se tedy s těmito obtížemi vypořádat s jejich pomocí.

Pomůže cibule i česnek Jaké přírodní prostředky využít? Určitě vás překvapí, že je najdete doma ve spíži nebo v ledničce. A pokud si je náhodou půjdete koupit, tak je pořídíte doslova za babku. Postižená místa můžete potírat třeba úplně obyčejnou cibulí.

Léčivý účinek podpoříte, když ji budete častěji konzumovat v některém ze svých oblíbených pokrmů. Stejně tak můžete použít i rozmačkaný česnek smíchaný s olivovým olejem. Nebo vyzkoušet odvar z hřebíčku.

Stačí, když 1 lžíci tohoto voňavého koření povaříte ve 1/4 litru vody a do vychladlého odvaru namočíte pruhy látky, které na postižená místa přiložíte jako obklad. Osvědčeným prostředkem je i jablečný ocet.

Teplá koupel ze stejných dílů octa a vody sice může trochu štípat, zato ale spolehlivě zabírá. Vyzkoušejte měsíček a levanduli Neměli byste zapomenout ani na exotickou kurkumu. Smíchejte ji s trochou vody a vytvořte tak pastu, kterou naneste na pokožku, nechte zaschnout a po 20 minutách důkladně umyjte.

Pokud máte plísní zasažené nehty, použijte voňavý levandulový olej. Naneste ho pomocí vatového tamponu na zasažená místa, nechte vstřebat a už neumývejte. Jednu z našich nejoblíbenějších bylinek, měsíček lékařský, můžete použít hned několika způsoby.

Buď budete nohy omývat odvarem z měsíčku, nebo na ně aplikovat mast. Tea tree nikdy nezklame Pak je tu ještě dříve téměř neznámý tea tree olej. Pár kapek tohoto silného přírodního antibiotika smíchejte s olivovým olejem a důkladně vmasírujte do pokožky.

Pokud se budete držet našich rad a vytrváte několik týdnů, úporná plíseň zmizí. Pokud však přírodní prostředky nezaberou, nebo se váš stav začne zhoršovat, navštivte raději svého kožního lékaře.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden