Můj čas na kafíčko

Ve filmech byla Míla Myslíková ráznou ženou, v soukromí tichou samotářkou!

Můj čas na kafíčko

Po roce neúspěšného manželství, které skončilo fackou, už se nevdala.

Přála si být spisovatelkou a to se jí splnilo až v závěru života. Míla Myslíková (†71) si nejspíš přála i prožít šťastný partnerský život, jenže po velkém zklamání už nikoho nehledala.

V titulcích filmů i v naší paměti máme často obsazovanou herečku zapsanou jako Mílu Myslíkovou (†71). Její křestní jméno ale znělo Bohumila.

Také si nejspíš představujeme, že to byla dáma, jak se říká, od rány. Alespoň tak vystupovala ve svých rolích. Ve skutečnosti ale byla tichou ženou, které nevadila samota. A možná i ženou trochu naivní, protože jí hodně lidí připravilo nejen o iluze, ale i o peníze.

Lidi kolem sebe nepotřebovala

Rodinnou tradicí byla v rodině Myslíkových půjčovna kostýmů. Tu nejprve vedla hereččina babička, později ji převzala maminka. Možná to, že se setkávala s těmito převleky, mělo vliv na pozdější rozhodování Míly o její budoucí kariéře.

Přála si sice být spisovatelkou, šla ovšem studovat herectví na brněnskou JAMU. V jihomoravské metropoli pak také několik let hrála v místních divadlech. Pak získala

Zbývá vám 76% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden