Můj čas na kafíčko

Ve svém druhém manželovi viděla Joanne K. Rowling dospělého Harryho Pottera!

Můj čas na kafíčko

Oba měli za sebou už jedno nepodařené manželství.

Patří k nejbohatším ženám světa. Má větší majetek než britská královna. Manžela, doktora Neila Murraye (49) ale našla slavná spisovatelka Joanne K. Rowling (55) až na druhý pokus.

Spisovatelské sklony prokázala Joanne Rowling už v šesti letech. Tehdy napsala povídku o nemocném králíčkovi. O něco málo později si společně se sestrou hrály se sourozenci ze sousedství. Zajímavé je, že nejčastěji to bylo na kouzelníky - a příjmení toho kluka znělo Potter!

Hodně krátké manželství

Po studiu na univerzitě pracovala Joanne jako úřednice v různých funkcích, ale moc jí to nebavilo. Zatím sama pro sebe si psala různé příběhy. Nápad na ságu o Harrym Potterovi dostala jednoho večera po cestě ve vlaku. Netušila, jak jednou s jejím životem zamává. Zatím jí čekaly střídavě špatné a dobré věci.

Tou špatnou byla předčasná smrt maminky, která podlehla v 45 letech roztroušené skleróze. Joanne odjela do Portugalska, kde si našla nejen práci, ale i manžela, televizního zpravodaje Jorge Arantese.

Měla s ním dceru, ale manželství vydrželo jen

Zbývá vám 69% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden