Můj čas na kafíčko

Večerní povídání v hotelu se změnilo v děsivý zážitek!

Ráno mě na recepci při odhlašování čekalo šokující zjištění!

I věci, které nám připadají normální, se mohou po určitém zjištění změnit v příhodu, kterou nám nikdo neuvěří!

Díky svému povolání často jezdím na služební cesty. Loni v létě mě tak osud zavedl do jednoho menšího známého českého města. Domů bych to bývala už nestihla a tak jsem měla rezervovaný pokoj v místním hotelu.

Na sousedním balkóně někdo byl

Byl krásný červencový večer. Využila jsem toho, že můj hotelový pokoj měl balkon s výhledem do zahrady. Z minibaru v pokoji jsem si vzala malou lahvičku vína a šla si ji vypít na čerstvý vzduch. Venku už byla tma, ale příjemně teplo. Nad hlavou mi zářily desítky hvězd. Seděla jsem na plastové židli a v klidu popíjela víno, když jsem zaregistrovala, že se někdo nachází i na sousedním balkóně. Byla jsem zvědavá. Stoupla jsem si a spatřila, že se tam o zábradlí opírá sympatický starší muž. Všiml si mě a usmál se. Pozdravila jsem ho a dali jsme se do řeči. Nejprve jsem mu vyprávěla já něco málo o sobě a o své práci. Potom se rozpovídal on. Jmenoval se Matyáš a do tohoto hotelu jezdil pravidelně, protože tu v mládí prožil velkou lásku. Ta sice skončila špatně, protože dívka se rozhodla pro jiného, ale on si tu vždy připomíná svoje tehdejší štěstí.

Slečna na recepci se dívala vyděšeně

Povídali jsme si skoro hodinu, pak jsem se omluvila, že jsem unavená a musím jít spát. Měla jsem z toho večera příjemný pocit. Ráno, když jsem se odhlašovala, ptala se mě recepční, jak se mi u nich líbilo. Zmínila jsem se i o večerním rozhovoru a požádala, aby pana Matyáše pozdravovala. Slečna zbledla a dívala se na mě dost divně. Pak mi sdělila, že kromě mě na celém patře nikdo ubytovaný nebyl. Podezřívala mě, že si vymýšlím. Nepracovala tu dlouho a kolega jí říkal, že v hotelu občas straší. Prý tu kdysi spáchal jeden host sebevraždu z nešťastné lásky. Vyděsilo mě to a dodnes na to musím myslet. Mluvila jsem snad celou hodinu s duchem? Jméno hotelu ani města raději prozrazovat nebudu, nechci budit zbytečnou senzaci. Ujišťují vás ale, že se mi to opravdu stalo!

Ilona M. (49), Brno

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden