Můj čas na kafíčko

Věčný mladík se šibalským pohledem

Můj čas na kafíčko

Když se podíval do kamery svým šibalským pohledem, několik desetiletí věku náhle zmizelo jako mávnutím kouzelného proutku.

Herec, který dokázal dokonale zmást všechny, kdo by se snažili hádat, kolik je mu vlastně let. Ladislav Pešek (†79) vždy díky své povaze a smyslu pro humor vypadal mladší a mladou duši uměl nějakým záhadným způsobem vtisknout i svým postavám.

Ti, kdo někdy viděli Ladislava Peška na jevišti, by nejspíš byli přesvědčeni, že se pro divadlo prostě narodil. Není divu, vždyť mezi jeho předky patřil i Václav Thám – významný obroditel a zakladatel první české divadelní společnosti.

A koneckonců rodiče Ladislav a Ema byli také herci. Jen se nejmenovali Peškovi, ale Pechovi. Nové příjmení si Ladislav Pešek vybral jako umělecký pseudonym, aby si ho

Zbývá vám 90% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden